S Alpinou v Pyrenejích
Sem vložte podnadpis
V roce 2017 Martin vyrazil poprvé s Alpinou na zájezd vařit - do Pyrenejí. Bylo to sice poprvé a naposledy, kdy jel s alpiňáckou polní kuchyní, ale stálo to za to (v dalších letech již jezdí jako průvodce zájezdu do Kanady). Martin nezapřel svoje kuchařské umění a profesionalitu a obul se do toho s grácií hodnou šéfkuchaře. Veškeré standardní časy přípravy pokrmů v jednotlivých dnech Martin zkrátil na polovinu, chodil se skupinou dokonce na túry, vše si dopředu promýšlel a organizoval tak, aby to vše klapalo na jedničku, do jídel přidal originalitu, nápad a duši, takže spoustu klasických alpiňáckých jídel vylepšil a dal tomu šmrnc. Vařil jídla nad rámec od palačinek přes bramboráčky až po jablečný kompot. A když už náhodou nastal nějaký ten problém, vyřešil ho bez zbytečných stresů a keců - zkrátka po Hamalovsku :)
Klienti, byli spokojení, zvídačky dopadly na výbornou, průvodci byli spokojení, kuchař byl spokojený, užili jsme si spoustu legrace, takže tady mluvíme o takovém malém hospodářsko-alpiňáckém zázraku. Někteří klienti byli natolik spokojení, že Martina v průběhu přípravy jídel zásobovali pravidelnou dávkou točeného piva :)